muzisch

De groe(n)ten van Winokio: koken en muzisch!

01-02-2022
campus Vorselaar - Lepelstraat 2 - 2290 Vorselaar

We starten de dag met koken! Lekkere, eenvoudige recepten die net iets anders zijn om samen met je kinderen te maken in de klas. Niets is zo fijn als zelf koken en proeven! Groenten in de vorm van snacks, cake, soep… We maken zelf onze tussendoortjes en lunch! 
In samenspraak met kapitein Winokio mogen wij zijn prachtige liedjes en boek over smakelijke groenten gebruiken als inspiratie voor deze vorming."
Een greep uit de thema's: 

  • Met een vergrootglas kijken we naar groenten en ontdekken kleuren, structuren en vormen. Genoeg inspiratie om leuke tekeningen te maken.
  • Stempelen met groenten, hoe pak je dat aan? Welke groente is het meest geschikt, hoe laat je het de kinderen zelf doen? 
  • Hoe beweegt een komkommer? Kan je samen een bloemkool vormen? Grappige en korte drama-oefeningen die onze lachspieren ten goede komen.
  • Simpele en leuke toepassingen op de muziek van kapitein Winokio.

Alle ideeën zijn uitgetest met kinderen. We spreken uit ervaring! Je gaat naar huis met concreet uitgewerkte lessen, recepten en tips over hoe je de klas best kan inrichten. Voor peuters moet je de opdrachten aanpassen, we helpen je daar mee tijdens de vorming.

Datum en tijd

dinsdag 01 februari 2022
van 09:00 tot 15:30

Einde inschrijvingen: vrijdag 28 januari 2022 (00:00)
Annulatie mogelijk tot: dinsdag 18 januari 2022 (00:00)

Programma

Prijs

Deelnemer Donche: 110,00 EUR

Student: 110,00 EUR